яну 252013
 
FKDobrudja

Изключително интересна и нестандартна тренировка проведоха днес футболистите на Добруджа. Тя се състоя в една от залите на УСШ под ръководството на австриеца Ервин Линдбихлер – инструктор по аеробика и кондиция. Ервин стана популярен у нас с участието си във формата на “Шоуто на Слави” – Добре дошъл в България.
Той провежда курсове по аеробика и фитнес във Варна, а ръководството на Добруджа ангажира специално австриеца за днешната тренировка. Идеята е тези нестандартни занимания, които помагат много повече за кондицията и координацията на състезателите, отколкото нормалните тренировки на стадиона, да се превърнат в честа практика, обясни за радио “Добруджа” изпълнителният директор Светослав Петров.
Такива упражнения от известно време се използват и във водещите футболни отбори в България и чужбина.
Самите футболисти приеха тренировката с ентусиазъм и вложиха много пот и старание в изпълнение на изискванията на Ервин Линдбихлер. Той е бивш футболист и показваше прецизно правилните движения, които трябва да изпълняват играчите.
Треньорският щаб на “жълто-зелените” в лицето на Радослав Вардаров и Стефан Славов проследиха тренировката с интерес. На моменти и изпълнителният директор Светослав Петров ставаше, за да покаже как точно да се изпълняват упражненията.
Наравно със своите нови съотборници се включиха и последните попълнения, дошли в началото на тази седмица – Младен Стоев – Маджо и Николай Вълев – Гонзо.