окт 132015
 

На 10 октомври от 14:00ч. на игрище “Изида” се изигра финалът на Младежки футболен турнир “Спортувам-общувам” между отборите на “Зеленина” и “Димитър Талев”. Срещата бе оспорвана и на високо ниво като и двата отбора имаха шанс да победят. В крайна сметка резултатът бе 8:2 за “Зеленина” благодарение на отличните отигравания на Константин Кондов, отбелязал 5 гола в мача. Така златните медали получиха момчетата от “Зеленина”, които вдигнаха купата на приятелския турнир. За тях организаторите бяха подготвили  и ваучери за спортни стоки на стойност 50 лв. В отбора на “Димитър Талев” отличен бе голмайсторът Николай Иванов, реализирал общо 26 гола в 4-те мача в турнира и така зае първо място сред голмайсторите. На второ място остана Константин Кондов от “Зеленина” с 18 гола, а на трето Мартин Филев от “Димитър Талев” с 12 гола. Срещата за 3/4-то място не се игра, тъй като отборът на “ФК Добрич 2015″ преотстъпи бронза на момчетата от “Бисквитки Орео”. Така крайното класиране в турнира бе следното:

1-во място – “Зеленина”
2-ро място – “Димитър Талев”
3-то място – “Бисквитки Орео”
4-то място – “ФК Добрич 2015″  

В турнира се включиха общо 128 младежи от 15 до 29 години, които сформираха 16 отбора и изиграха 16 срещи помежду си – форматът бе директни елиминации. Всички отбори получиха футболни топки от организаторите, за да могат да продължават да спортуват през свободната си време.  
Турнирът по футбол е част от инициативата “Спортувам – общувам”, организирана по проект BG06-102 “Младежки център Добрич – Вашето утре”, финансиран по програма “Деца и младежи в риск” на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.