яну 202016
 

Националните състезатели по лека атлетика ще имат възможност да тренират в зала „Добротица” в Добрич от 25 януари. Лагерът на тима ще продължи до балканското първенство в Истанбул на 27 февруари.
А в месеца, в който атлетите ни ще бъдат в североизточния град, ще се проведат и националните шампионати за всички възрасти в зала. Състезателният тур започва на 16, 17 и 18 февруари, когато ще се излъчат шампионите за младша възраст, момичета и момчета под 16 г. Първенствата на България за старша възраст, мъже и жени са насрочени за 19 и 20 февруари.
„Въпреки че температурите в залата не са от най-високите, заниманията ни преминават по график и очаквам след пристигането на националите отоплянето на спортният обект да стане регулярно. Именно поради тази причина да тренират в залата, за да опознаят трасето, идват епизодично атлети от близки градове – Варна, Тервел и Силистра, коментира пред БГАтлетик треньорът в СКЛА „Добруджа” – Добрич Милен Петров. – Напливът ще бъде в началото на февруари, а като домакини на шампионати сме длъжни да предложим на гостите варианти за настаняване и нощувки. След като в предните няколко години се справихме с организацията, надявам се и сега да нямаме сериозни проблеми в това отношение.”
източник: centersport.org