сеп 172018
 

На 16.09 започна традиционния международния турнир по тенис за жени „Изида къп“.
Турнирът се провежда в Тенис Клуб „Изида“ с подкрепата на Българската Федерация по тенис, “Изида” ООД и Община Добрич. Това е деветия международен турнир за жени от 2009 год. и седми подред с този награден фонд. Участват 54 състезателки от над 20 страни от 4 континента.
Първата поставена под номер 221 в света е румънката Андреа Роска.
Българското участие : Гергана Топалова- най-перспективната ни девойка топ 50 в международната ранглиста за девойки до 18 год. Другите българки са Ани Вангелова, Лия Каратанчева и Габриела Михайлова( която участва в турнира по двойки).   В момента Петя Аршинкова води с сет в квалификационния си мач за влизане в основна схема.
Мачовете от основната схема започват утре в 10 ч. Финалът по двойки ще е в събота 22.09 от 14 часa, а финалът поединично в неделя 23.09 от 10 часа. Победителката ще вземе 3900$ от наградния фонд и 50 точки за международната женска ранглиста на  WTA.  И тази година шампионката  ще бъде наградена с  една от 30-те бронзови статуетки изработени от Добричкия майстор Христо Илиев. Те са копие на статуята в тенис комплекса на която той е автор. Статуетките бяха изработени през 2008 год.  с идеята да има награди за победителите за следващите 30 години.

Аршинкова се класира за основната схема.
Днес от 19:00 ч. в бар Code, ще има специална вечер за всички участници в турнира- коктейл с музика и изненади. Поканен е и волейболният отбор “Добруджа 07″.
Утре в 17:00 на централния корт ще има открита тренировка с Гери Топалова за всички желаещи деца.
Информация за турнира има на www.itftennis.com , а на itf livescore могат да се следят всички мачове за деня.