фев 152016
 

От 16 до 20 февруари Добрич ще приеме Националния шампионат за всички възрасти.
От 16 до 18 февруари са състезанията за момичета и момчета под 16 г. и за юноши и девойки мл.възраст. В петък и събота, на 19 и 20 февруари ще се проведе Националният шампионат за старша възраст, мъже и жени. Най-добрите състезатели ще вземат участие в предстоящата Балканиада в зала в Истанбул, Турция на 27 февруари.
Между 2000 и 2500 състезатели се очаква да преминат през зала Добротица за всичките пет дни на надпреварата, съобщи за радио Добруджа Деян Драшков, изп.директор на БФЛА. Днес състезателите пристигат в Добрич и се настаняват, а от 16 часа е техническата конференция. Различното тази година е отпадането на турнир Академик, чиито организатори взеха решение да не го провеждат поради слабия интерес от страна на водещите атлети към турнира. В състезанието за мъже и жени се очаква да се включат спринтьорът Денис Димитров, гюллетласкачът Галин Иванов, бегачката Силвия Дънекова, състезателят на скок височина Тихомир Иванов и др., някои от които са на лагер в зала Добротица и ще останат тук до отпътуването за Турция.
Ако зала Фестивална бъде ремонтирана навреме, то тези състезания ще се преместят в столицата, каза Деян Драшков, но предвид темпото,  с което вървят ремонтните дейности, нищо чудно и догодина зала Добротица да е домакин на шампионатите в зала.
Утре състезанието стартира в 9.00 часа с трибой за момичета и момчета.
източник: dobrudjabg.com